nieuws

Jury Cultuurprijs Overijssel lovend over Finkers: "Hij is een ambassadeur voor Twente

Herman Finkers is de eerste die 'm krijgt: de oeuvreprijs van de Cultuurprijs Overijssel. "Omdat hij een ambassadeur voor Twente is", zegt juryvoorzitter en Commissaris van de Koning Ank Bijleveld.
De uitreiking van de oeuvreprijs wordt geen jaarlijkse festiviteit: "Hij is de eerste die wint, maar de prijs hoeft niet ieder jaar uitgereikt te worden", aldus Bijleveld. De jury kijkt ieder jaar of er een persoon is die in aanmerking komt voor de prijs.

Culturele bijdrage

Herman Finkers krijgt de Oeuvreprijs voor zijn betrokkenheid bij de regio Twente en voor de culturele bijdrages die hij levert om mensen kennis te laten maken met Twente.
Dat is het oordeel van de jury van de Cultuurprijs. Ank Bijleveld: "Hij heeft de oudejaarsconference gedaan, hij besteedt aandacht aan de streektaal en mensen leren door hem de regio beter kennen. Eigenlijk is hij een ambassadeur voor Twente."

Geschikt persoon

Ieder jaar worden de Cultuurprijs Overijssel en de Talentprijs uitgereikt en dit jaar wordt voor het eerst de Oeuvreprijs uitgereikt. "De prijs bestaat al enkele jaren, maar we wilden wel een geschikt persoon vinden om de eerste oeuvreprijs aan uit te reiken", legt Bijleveld uit. 
Op 22 september worden de Cultuurprijzen voor Overijssel uitgereikt tijdens een speciale avond in theater Odeon in Zwolle.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.