nieuws

Supporters FC Utrecht met eigen vervoer naar De Grolsch Veste voor bekerduel

Supporters van FC Utrecht mogen op 22 september met eigen vervoer naar De Grolsch Veste komen voor het bekerduel met FC Twente. Dat heeft de gemeente Enschede bekendgemaakt.Â
Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede geeft daarmee gehoor aan een oproep van FC Utrecht om supporters vrij te laten reizen.

Maatregelen zijn jammer

"Voetbal heeft de kracht om miljoenen mensen te verenigen", zegt Van Veldhuizen. "Hoewel slechts een fractie van de bezoekers het voetbal misbruikt om zich te misdragen, nemen we in Nederland maatregelen die alle voetballiefhebbers treffen. En dat is jammer."
Van Veldhuizen wil met de gemaakte afspraak supporters het vertrouwen geven, zodat ze kunnen laten zien dat het ook anders kan. Daarom is er voor het duel tussen FC Twente en FC Utrecht geen combiregeling ingesteld.

Wat is een combiregeling?

Bij een combiregeling is een toegangskaartje gekoppeld aan een verplichte vorm van vervoer, zoals bus of trein. 
Supporters van FC Utrecht, die in het bezit zijn van een uit-kaart, mogen 22 september op eigen gelegenheid rechtstreeks naar het stadion in Enschede rijden, om daar hun kaartje om te wisselen voor een wedstrijdkaart.

Werkdag

De bekerwedstrijd FC Twente - FC Utrecht wordt gespeeld op een donderdag. Het feit dat het een werkdag is, maar ook het goede uitkaartsysteem van FC Utrecht en de goede ervaringen van de laatste wedstrijden zijn meegenomen in deze afweging.
"Voetbal moet weer van de echte supporter worden. Het zou mooi zijn als we in de toekomst vaker zonder combiregeling toe kunnen. Of dat kan zullen we per wedstrijd zorgvuldig afwegen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.