nieuws

Vreugde en emotie bij uitreiking Cultuurprijs Overijssel 2016

Schrijver Özcan Akyol wint Cultuurprijs Overijssel
Schrijver Özcan Akyol wint Cultuurprijs Overijssel © Gertjan Tichelaar
Het Prins Bernhard Cultuur Fonds (PBC), RTV Oost en de dagbladen De Stentor en TC Tubantia organiseren voor de derde keer de Cultuurprijs Overijsel. Op donderdag 22 september werd die cultuurprijs uitgereikt in theater Odeon in Zwolle. Bij TV Oost zie je vrijdag 23 september een uitgebreide samenvatting van de feestelijke avond met tal van artiesten en natuurlijk de uitreiking van de prijzen.

Genomineerden

De genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel 2016 zijn schrijver Rodaan Al Galidi, violist en orkestleider Daniel Rowland en schrijver Özcan Akyol. Naast de cultuurprijs wordt ook de winnaar van de Talentprijs bekend gemaakt. Hiervoor zijn genomineerd singer-songwriter Rob Dekay, zangeres en dichter Johanneke ter Stege en singer-songwriter Karel J. Schepers.

Oeuvreprijs voor Herman Finkers

Cabaretier Herman Finkers uit Beuningen krijgt een feestelijk eerbetoon tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel. De cabaretier krijgt de Oeuvreprijs die voor het eerst wordt uitgereikt. Volgens de jury is de oeuvreprijs een hommage aan "een volstrekt unieke figuur in de wereld van het Nederlandse cabaret. Een man met een prachtige onderscheidende stijl."

Jury

De jury van de Cultuurprijs Overijssel 2016 bestaat uit voorzitter Ank Bijleveld, commissaris van de Koning, André Manuel, muzikant, cabaretier, acteur, columnist en prijswinnaar Cultuurprijs Overijssel 2015, Alex Kühne, directeur van de Deventer Schouwburg, Dick Laning, cultuurkenner en vertegenwoordiger van de Stentor, Janny Beima, bedrijfsleidster boekhandel Waanders en Wim Fiselier, directeur ArtEZ, hogeschool voor kunsten. Naast de jury bepalen ook de inwoners van Overijssel wie de Cultuurprijs en Talentprijs in ontvangst mag nemen.
Een uitgebreide samenvatting van De Cultuurprijs Overijssel 2016 zie je vrijdag 23 september bij TV Oost om 22.00 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.