nieuws

Vijf basisscholen in Steenwijk voeren tropenrooster in vanwege de hitte

Bij vijf locaties van onderwijsinstelling Accrete in Steenwijk wordt morgen een tropenrooster ingevoerd. Dat gebeurt op verzoek van de onderwijsteams.
Normaal gesproken beginnen de scholen om half negen. Morgen is dat om acht uur. De kinderen zijn dan om twee uur vrij en kunnen naar huis.

'Half uur eerder opstaan'

"Ik kan me voorstellen dat sommige ouders het een probleem vinden om hun kinderen een half uur eerder op school te krijgen. Maar dan moeten ze maar een half uur eerder opstaan. Het is voor iedereen beter als we dit tropenrooster doen", zegt voorzitter Jan Spanjer van Accrete.
Afhankelijk van de voorspellingen voor de rest van de week kan besloten worden dat ook op andere dagen het tropenrooster gaat gelden. "Je weet van tevoren nooit zeker hoe het wordt, dus dat bekijken we later wel", zegt Spanjer. "We hebben veel te maken met platte daken op de scholen en met dit weer is het dan 's middags echt niet te doen."

Niet aan de orde

De optie om de scholen helemaal op slot doen deze dagen is niet aan de orde geweest, zegt Spanjer. "Los van het feit dat veel ouders dan in de problemen komen omdat ze zelf moeten werken, mogen we het ook niet. We zijn verplicht een aantal uren te halen en het een dag sluiten van de scholen is geen optie."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.