nieuws

Uniek tuinmeubilair in Broekland

Kabouters, zonnewijzers of watervallen, sommige mensen kleden hun tuin net iets anders aan dan alleen met een tuinsetje. Guus Schutte uit Broekland heeft ook iets ongewoons in zijn achtertuin staan, iets dat hem ook nog een prachtig uitzicht oplevert!
Het tuinmeubilair ontwierp hij zelf, speciaal voor het Broeklanderfeest in 2015. Ieder jaar probeert hij weer iets ludieks te verzinnen voor het jaarlijkse dorpsfeest. Zo plantte hij een aantal jaar geleden al een veld vol met zonnebloemen welke werden gebruikt voor de aankleding van het terras op het feestterein. 

Het meubilair

Guus vond het vorig jaar tijd voor vernieuwing, tijd voor iets anders. Op een dag zag hij een drie meter hoge rode stoel. Iets wat hem op ideeën bracht. De rode stoel kon hij echter niet lenen of kopen, dus probeerde hij er zelf één te gaan maken. Hij belde met Houtzagerij Salland en vertelde wat zijn plannen waren. Het was even spannend of ze deze klus op tijd af zouden krijgen maar het is uiteindelijk gelukt.

Kermisterrein

De stoelen kregen een mooi plekje op het kermisterrein in juli 2015. Daar klom er binnen de kortste keren al iemand in. "Zonder hulpmiddelen klom hij zo naar boven", vertelt Guus. Na het dorpsfeest lagen de stoelen eerst opgeslagen bij een collega, maar later besloot Guus dat ze op zijn erf moesten komen te staan. "Voor mijn vijftigste verjaardag heb ik ze voor de sier in de tuin gezet". Daar zijn de stoelen niet meer weg gegaan, en Guus beklimt de stoelen af en toe voor een mooi uitzicht over Broekland en omgeving.
Deze week rijden we van Broekland naar Deventer. We stoppen onder andere nog in Wesepe, Frieswijk, Linde en we sluiten de week af in Deventer. Wil je ons volgen? Kijk dan eens op Facebook, Twitter of Instagram!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.