nieuws

Stephan Wijermans uit Zwolle schenkt beste koffie van Overijssel: "Elke dag mee bezig"

Wat is het geheim van een goed kopje koffie of een goede espresso of cappuccino? Bedrijfsleider Stephan Wijermans van Villa Suikerberg in Zwolle kent het antwoord. Zijn horecazaak eindigde op de achtste plaats in de jaarlijkse koffie top honderd van vakblad Misset Horeca.Â
"Elke dag met koffie bezig zijn", zegt Wijermans. Dat is het geheim. "En zorgen dat bij het personeel alle neuzen dezelfde kant op staan."

Stand van de koffiemolen

De werkdag van Wijermans begint met het zetten van twee espresso. Om te proeven of de smaak goed is en de doorlooptijd in orde is. Wijermans controleert ook regelmatig de stand van zijn koffiemolen. En die twee espresso gaan er 's ochtends natuurlijk ook wel in, want de bedrijfsleider van Villa Suikerberg is zelf een liefhebber. 
Het juryrapport was lovend over zijn zaak. De koffie is er zo goed, die is het wel waard om voor om te lopen of rijden, oordeelde de jury. 

Mystery guest

Dat het oordeel van de jury niet is gebaseerd op de vorm van de dag van de barista blijkt wel uit de werkwijze van Misset Horeca. "Er is hier eerst een mystery guest geweest om te kijken of wij wel in de top honderd hoorden", legt Wijermans uit. 
Daarna kwam de jury de koffie testen en moesten een cappuccino, espresso en americano worden gemaakt. Het oordeel van de jury was lovend, maar ook de bezoekers van de horecazaak in Zwolle zijn lovend. 

Zwolle op de kaart

"Ik zei net al dat het wel een heel lekkere cappuccino was", zegt een vrouw op het terras die net haar kopje leeg heeft. Ook andere reacties op het terras zijn positief. "Een lekker kopje koffie dat er mooi uit ziet."
Villa Suikerberg in Zwolle mag dan de nummer acht van Nederland zijn en daarmee de beste van Overijssel, ook andere horecazaken in Zwolle die een kopje koffie zetten, doen het goed. Er staan acht zaken uit Zwolle in de top honderd. "We hebben Zwolle goed op de kaart gezet."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.