nieuws

Wonen in een recreatiehuisje? Steeds meer partijen in Provinciale Staten staan het toe

Het permanent bewonen van recreatiehuisjes is een stap een dichterbij gekomen. Het CDA in Overijssel overweegt het strenge provinciale beleid van de afgelopen jaren los te laten, zo zegt statenlid Henk Meulink.
Recreatiewoningen mogen nu meestal alleen als tweede huis gebruikt worden. In de huidige markt zijn ze daardoor moeilijk verkoopbaar. Verhuren van de woningen lukt vaak ook niet.
Ouderenpartij 50Plus probeert het onderwerp op de politiek agenda te krijgen. Fred Kerkhof: “Ik zie alleen maar nadelige effecten. Zo is er krapte op de woningmarkt, maar verplicht de overheid tegelijkertijd mensen met een recreatiewoning om twee huizen te bezitten.”

CDA open voor debat

Het CDA heeft altijd een streng beleid gevoerd, omdat recreatiewoningen gebouwd zijn voor de ontspanning en niet om het hele jaar in te wonen. “Maar op het moment dat er helemaal geen recreatie op zo'n park plaatsvindt, waarom zou je de regels dan nog zo streng toepassen?”, laat statenlid Henk Meulink van het CDA weten.

Oordeel overlaten aan gemeenten

“We staan nog echt aan het begin van het debat, maar het is helemaal geen gek idee om het beleid rond recreatiewoningen voortaan bij de gemeenten neer te leggen. Elk park vraagt weer om ander beleid en gemeenten hebben tegenwoordig kennis genoeg om zelf een goede afweging te maken.”
Woensdag is op initiatief van de partijen 50Plus en de VVD in Zwolle een informatiesessie voor de politiek. Volgende maand staat een debat gepland over de kwestie rond recreatiewoningen, waar ook insprekers welkom zijn. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.