nieuws

'Parkeerboetes voor deelnemers Profronde Almelo zijn terecht uitgedeeld'

Profronde Almelo 2014
Profronde Almelo 2014
Volgens Stadstoezicht Almelo zijn de parkeerboetes die zijn uitgedeeld aan de deelnemers van de Profronde terecht. "De auto's stonden fout geparkeerd en van een gedoogbeleid is geen sprake."
Wielrenner Roy Curvers stuurde gisteren een tweet met de tekst dat hij onaangenaam verrast was door de gemeente Almelo na het ontvangen van een parkeerboete van 99 euro.  
Renner Lowik retweette het bericht van Curvers met de woorden: "Precies hetzelfde verhaal. Jammer van de gemeente Almelo om de helft van mijn premiegeld in te nemen".

Doorheen geglipt

Volgens de renners gedoogde de gemeente andere jaren het parkeren rondom het Theaterhotel, de plek waar de rugnummers worden uitgedeeld. "Van een gedoogbeleid is nooit sprake geweest", zegt Stadstoezicht Almelo. "Dat ze andere jaren geen boete hebben gekregen, betekent niet dat het toen gedoogd werd. Toen zijn ze er waarschijnlijk doorheen geglipt, we kunnen niet overal zijn."
"Helemaal met zulke grote evenementen treden we altijd op. We hebben de organisatie van de Profronde nog geadviseerd om iets te regelen voor de wielrenners. Maar als ze in de stad moeten parkeren, moeten ze zich wel aan de regels houden, wielrenner of niet."

Tiental boetes

"Stadstoezicht Almelo valt in dit verhaal niets te verwijten", laat Guide Eggermont, bestuurslid van de Profronde, weten. "Het is buitengewoon ongelukkig dat een tiental renners een boete heeft gekregen, maar Stadstoezicht deed haar werk. Helemaal met dit soort evenementen waar duizenden mensen op afkomen is het logisch dat er extra aandacht is voor foutparkeren. En de renners zaten nu eenmaal fout."
"Wij hebben de wielrenners aangeboden een deel van de boete te betalen. Voor volgend jaar gaan we kijken of de informatie over waar de parkeergarage zich bevindt duidelijk genoeg is. Zodat dit niet nog een keer gebeurt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.