nieuws

E-health in Deventer Ziekenhuis

E-Health in het Deventer Ziekenhuis
E-Health in het Deventer Ziekenhuis
De zorgsector wordt steeds elektronischer. Het fenomeen e-health is niet meer weg te denken uit de moderne ziekenhuiszorg. Het Deventer Ziekenhuis maakt gebruik van moderne elektronische hulpmiddelen om op afstand zorg te verlenen aan patiënten. Je ziet het zaterdag en zondag in Topzorg Oost.

E-health

Spoedeisende hulp arts Michiel Tebbes is een pionieer met het gebruik van nieuwe technologie in de zorg. Op geheel eigen wijze en met altijd de ipad of smartphone bij de hand, begeleidt hij op een innovatieve manier zijn jonge én oude patiënten. Anouk van 17 is diabetespatiënt. Haar leven met diabetes is een stuk gestructureerder en minder belastend geworden sinds ze de gegevens van haar insulinepomp via de computer kan delen met het ziekenhuis en wekelijks een videoconsult houdt met de diabetes verpleegkundige. Rochelle is 36 weken zwanger als haar vliezen breken. Voor de baby is het beter de bevalling zo lang mogelijk uit te stellen, maar daarvoor moet ze dagelijks zorgvuldig gecontroleerd worden. Met behulp van een thuismonitor wordt Rochelle nauwlettend in de gaten gehouden in de vertrouwde omgeving van haar eigen huis.

Mammaoncologie

Op maandag 19 september volgen we de verhalen van een aantal vrouwen op de mamma polikliniek van het ZGT Hengelo. De 58-jarige Evelien krijgt begin dit jaar slecht nieuws na haar deelname aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Met amper tijd om het te laten bezinken stapt ze in de achtbaan van onderzoeken en behandelingen. We volgen haar in haar traject en samenwerking met het specialistisch mammateam van het ZGT. We kijken mee met het bijzondere multidisciplinair samenwerkende team van chirurgen tijdens een borstbesparende operatie met reconstructie. En we lopen een ochtend mee met tijdens het Look Good Feel Better programma, waar vrouwen met borstkanker met workshops uiterlijke verzorging even een moment voor zichzelf en hun vrouwelijkheid hebben. 
Topzorg Oost zie je zaterdag, zondag en maandag bij TV Oost. Kijk voor de uitzendtijden in de tv-gids.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.