nieuws

Programma: Handbalderby en spanning voor Tex Town Tigers

Programma deze week
Programma deze week
Komend weekend beginnen bij het basketbal en waterpolo de klassen onder de eredivisie weer. Ook in de andere sporten staat er veel te gebeuren. Hieronder een overzicht van deze week.

Betaald voetbal

In de 2e divisie gaat het nog niet al te best met Jong FC Twente en HHC Hardenberg. De ploegen staan respectievelijk op plek 15 en 16 in de stand. Zaterdag moet HHC op bezoek bij Barendrecht en speelt Jong Twente bij GVVV, de gedeeld koploper.

Handbal

In de Eredivisie staat de eerste Overijsselse derby van het seizoen op het programma. In Raalte ontvangt Kwiek landskampioen Dalfsen. Zondag speelt promovendus Borhave thuis tegen E&O.

Softbal

In de Golden League wordt zondag de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld in de reguliere competitie. De beste vier ploegen plaatsten zich voor de play-offs. Het Enschedese Tex Town Tigers eindigde op 20 punten uit 34 duels en moet waarschijnlijk strijden tegen degradatie. Als Twins zondag het laatste duel verliest van Talent Team Holland kan Tex Town Tigers zich via een beslissingsduel veilig spelen, bij winst van Twins zijn promotie-/degradatiewedstrijden een feit.

Squash

Komende vrijdag gaat de Eredivisie bij de vrouwen weer van start. Zwolle neemt het in eigen huis op tegen Victoria Rotterdam. Bij de heren begint de competitie op 5 oktober. Dan speelt Twente in eigen huis tegen Your Life.

Zaalvoetbal

Gisteravond is het zaalvoetbal vanaf de topklasse begonnen. In die topklasse spelen vier Overijsselse clubs; SVI, HHC Hardenberg, Excelsior'31 en SK Turkuaz. SVI begon de competitie gisteren met een gelijkspel, HHC en Excelsior komen later deze week in actie en voor Turkuaz begint het seizoen op 23 september.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.