nieuws

Kunst uit de carnavalsoptocht

Palthehuis in Oldenzaal
Palthehuis in Oldenzaal
Dorothy Oosting duikt de kelders in van het historisch museum het Palthehuis in Oldenzaal. Daar liggen bijzondere voorwerpen die het publiek eigenlijk nooit te zien krijgt, zoals een kledingstuk dat ontdekt werd tijdens de Oldenzaalse carnavalsoptocht.

Palthehuis Oldenzaal

In het prachtige 17e eeuws Patriciërshuis in hartje Oldenzaal zie je hoe vroeger de familie Palthe leefde en werkte. Maar het huis laat ook zien hoe het leven in Oldenzaal in de 18e eeuw eruit zag. De originele strafstoel van Huttenkloas staat daar bijvoorbeeld. Dorothy wordt rondgeleid door conservator Ruud Olde Dubbelink die haar natuurlijk ook enkele bijzondere voorwerpen toont die het publiek eigenlijk nooit te zien krijgt. Eén van die voorwerpen is een kledingstuk dat bij toeval ooit eens werd ontdekt tijdens de Oldenzaalse carnavalsoptocht. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan zondag om 11.15, 12.15 en 14.15 uur naar Verborgen Museumschatten op TV Oost.

Ikonenmuseum Kampen

Dinsdag 20 september zie je in Verborgen Museumschatten enkele schatten van het Ikonenmuseum te Kampen. Geen simpele Mariaplaatjes op hout geschilderd, maar hele bijzondere exemplaren uit de hele wereld zijn in dit museum te zien. Conservator Joost Heutink verrast Dorothy met bijzondere verhalen tijdens de rondleiding in dit museum. En je ziet hele oude en bijzondere verborgen schatten uit het depot. Uiteraard met een prachtig verhaal waarom deze kostbaarheden niet in het museum voor het publiek te zien zijn. Verborgen Museumschatten zie je dinsdag om 19.20, 21.20 en 23.20 uur op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.