nieuws

Huisartsenpost Almelo start skype-consult

De ruim 200.000 patiënten van de huisartsenpost in Almelo kunnen vanaf vandaag met hun smartphone of tablet skypen met de dokter. Ze kunnen hun huid- of wondproblemen via een speciale app in beeld laten zien. Gewoon thuis vanaf de bank. De huisartsenpost neemt de speciale app met de naam "Mag ik meekijken" in gebruik omdat die helpt bij het telefonisch bepalen van de ernst van medische klachten en verwondingen.
Almelo is de derde huisartsenpost in Nederland waar patiënten via een beveiligde verbinding videocontact met de arts kunnen hebben. De primeur lag in Apeldoorn, waar een huisartsenpost het afgelopen jaar heeft gemerkt dat ruim zestig procent van alle beeld-bellers via de app gerust gesteld konden worden.

Minder huisarts bezoeken

Het aantal bezoekjes aan de huisarts is daardoor aanzienlijk gedaald. Huisarts Laurens Simonis in Almelo is enthousiast over het gebruik van de beeldtelefoon voor het contact tussen arts en patiënt.
De bellers kunnen de zorgverlener aan de andere kant van de lijn zien, ze hoeven minder ver te reizen en kunnen op afstand geholpen worden en het is veel gemakkelijker geworden om bij kleine verwondingen en medische ongemakken een juiste diagnose via de telefoon te stellen.

Gratis app

"Bij twijfel en bij gevaarlijke medische complicaties adviseren we natuurlijk altijd om toch maar een bezoek aan de huisarts te brengen" aldus Simonis. Hij denkt dat het gebruik van de app een vlucht zal nemen en er veel artsen en patiënten gaan volgen die de app gebruiken. Hij is gratis te downloaden via onder meer de App Store.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.