nieuws

Helmig Kleerebezem: 'De kermis is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid'

Vandaag start de najaarskermis in Hengelo en daar is de 71-jarige Helmig Kleerebezem enorm blij mee.
Al van jongs af aan is de geboren Hengeloër verliefd op de kermis en hij kan niet wachten tot hij weer in de diverse attracties kan stappen.

Gevoel van vrijheid

Zijn voorkeur gaat uit naar het reuzenrad. "Het geeft me een gevoel van vrijheid, een moment om de dagelijkse beslommeringen even helemaal te vergeten", aldus Kleerebezem.

Kerkermis

De liefde en interesse voor de kermis gaat bij Kleerebezem zover dat hij er zelfs een boek over schreef: 'Een droomwereld in de metaalstad, De Hengelose kermis'. "Het jaarlijkse feest dat ooit begonnen is als een feestje van de kerk, de kerkemis, fascineert me zo veel dat ik er alles over wil weten. Tja, en dan is een boek een logisch gevolg", aldus Kleerebezem.

Ontdekkingsreis

Het hele jaar door bezoekt Kleerebezem kermissen in binnen- en buitenland. In eigen land zijn de edities van Deventer en Tilburg favoriet. De kermis in de Duitse stad Stuttgart staat nog op zijn verlanglijstje. 

Najaarskermissen Overijssel

Voorlopig kan Kleerebezem zijn hart in eigen provincie ophalen want traditiegetrouw zijn er volop kermissen in Overijssel in de maanden september, oktober en november. Een overzicht daarvan vindt u op www.Overuit.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.