nieuws

'Minister Bussemaker wil meer geld voor Cultuur; toch subsidie voor Deventer op Stelten'

Deventer op Stelten 2015
Deventer op Stelten 2015
Het festival Deventer op Stelten krijgt alsnog subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Volgens de Stentor krijgt het festival in de periode 2017-2020 een bedrag van zeshonderdduizend euro. Vorige maand bleek dat Overijssel geen cent subsidie kreeg van het fonds, omdat het budget ontoereikend was.
Verschillende bronnen melden nu dat minister Bussemaker van Cultuur op Prinsjesdag bekend maakt dat er tien miljoen euro wordt uitgetrokken voor de cultuursector. Drie miljoen wordt geïnvesteerd in de festivals waarvan het Fonds Podiumkunsten eerder heeft gezegd dat ze steun verdienen zodra het budget dat toelaat.

Vier jaar lang 150.000 euro

Volgens de Stentor ontvangt Deventer op Stelten vier jaar lang 150.000 euro van dat extra geld. Dat bedrag is gelijk aan de aanvraag die Deventer op Stelten eerder deed.
Of de vijf andere subsidieaanvragen uit Overijssel ook alsnog subsidie krijgen, is nog niet bekend. 

'Betere spreiding'

Nadat begin augustus duidelijk werd dat van de 27 miljoen euro subsidie geen cent naar Overijssel ging, kwamen verschillende partijen in actie. De culturele instellingen en organisaties riepen provincie en gemeenten op om in actie te komen tegen de dreigende culturele kaalslag.
De Provincie wil met het Rijk in gesprek om te praten over een betere spreiding van de subsidies over het land.

Overige subsidieaanvragen in Overijssel

In Deventer liepen, naast Deventer op Stelten, muziektheatergroep BOT en Toneelgezelschap Beumer & Drost de subsidie mis.
In Zwolle gaat het om theatergroep The Young Ones, popfestival Let's Go Lost en Theater Gnaffel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.