nieuws

Boek over de eerste zwarte man in Hengelo genomineerd voor Hebban Award

Het boek Menthol van de Hengelose schrijver Frank Krake over de eerste zwarte man in Hengelo is genomineerd voor de Hebban Award in de categorie non-fictie.
Krake neemt het in die categorie op tegen negen andere boeken waaronder de producties van Claudia de Breij en Hugo Borst. Het verhaal gaat over Joseph Sylvester, beter bekend als Menthol, die in de jaren 20 naar Nederland kwam en voor het eerst tandpasta op de markt bracht in Nederland. Ook trouwde hij in 1928 met de Nederlandse Marie 'Roosje' Borchert uit Hengelo, een van de eerste gemengde huwelijken in Nederland.  

Hoe populair is het boek?

De ontvangst van het boek begin dit jaar was goed. Menthol stond na een week op de twintigste plaats in de nationale bestsellerslijst en kwam ook in de Hebban Boeken Top 10 binnen op de tweede plaats. Krake verkocht al 16.000 exemplaren van het boek en dat boek is inmiddels al toe aan zijn derde druk.

Wat zijn de Hebban Awards?

De Hebban Awards is een jaarlijke uitreiking, georganiseerd door een van de grootste boekenwebsites in Nederland Hebban. Vorig jaar won in de categorie non-fictie het boek De Stamhouder van Alexander Munninghoff. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.