nieuws

Excuses voor verkeerde brief aan familie vermoorde Maartje Pieck in Kampen

De familie Pieck heeft excuses ontvangen van het OM
De familie Pieck heeft excuses ontvangen van het OM
Het Openbaar Ministerie en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) hebben excuses aangeboden aan de familie van de vermoorde Maartje Pieck uit Kampen.
"Wij hebben via de telefoon uitgebreid contact gehad en ons excuus aangeboden voor het incident", laat woordvoerder Barbara van Heerde van het OM weten. In de brief die de familie vorige week ontving, stond dat de man op onbegeleid verlof mocht en volgens een zogenaamd 'deur-tot-deur beleid' mocht handelen. Maar de brief hoorde niet op de mat in Kampen te eindigen, maar op een adres in Coevorden.
Van Heerde: "In Kampen geldt voor de man een locatieverbod. In Coevorden mag hij tijdens zijn onbegeleid verlof afgezet worden op een bepaald adres en daar weer worden opgehaald. Hij mag niet vrij rondlopen."

Wat was de zaak rondom Maartje Pieck?

Maartje Pieck werd in 2001 op 15-jarige leeftijd tijdens het bezorgen van de krant door Jan H. uit Kampen zijn huis in gesleurd. Daar verkrachtte en vermoordde hij het meisje. De man kreeg vijftien jaar celstraf en tbs opgelegd. De man mag binnenkort op onbegeleid verlof.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.