nieuws

Herman Finkers: 'Oeuvreprijs doet me deugd'

Eervol. Zo noemt Herman Finkers de toekenning van de eerste Oeuvreprijs van de Cultuurprijs Overijssel. "Ik zal hem in alle nederigheid dankbaar aanvaarden."
Finkers vindt het vooral bijzonder omdat het een mooie bevestiging en mooi eerbetoon is aan alles wat hij is en vond dat hij moest doen. "Het is niet dat ik me wilde inzetten voor de provincie of het Twents. Maar ik hou van mooie dingen en ik hou van taal, Twents is een prachtige taal en ik kom uit Twente dus is het logisch dat ik me daar mee bezig houd."
Dat Herman Finkers cabaretier geworden is, is nooit het plan geweest. Terugkijkend is zo'n prijs voor zijn werkende leven dan extra bijzonder. "Vooral omdat ik vroeger niet wist wat ik in godsnaam moest doen."
Hij kwam er eind jaren zeventig min of meer bij toeval achter dat hij een zaal kon laten lachen met zijn gedichten en werd op een avond plots aangekondigd als cabaretier. Finkers roept jongelui die niet weten wat ze moeten doen, dan ook op: "Blijf maar zoeken, er komt vanzelf iets." 
Aanstaande zondag een uitgebreid gesprek met Herman Finkers over zijn carrière en de toekenning van de Oeuvreprijs in OverUITdeKunst.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.