nieuws

Deventer op Stelten optimistisch over toekenning zes ton van Fonds Podiumkunsten

"Heel goed nieuws!" Daarmee reageert evenementenorganisator Hein te Riele van Deventer op de zes ton subsidie die hij alsnog lijkt te krijgen van het Fonds Podiumkunsten.Â
De officiële toezegging is er nog niet, maar de geluiden zijn wel heel positief, aldus Te Riele. Hij houdt echter nog steeds wel een slag om de arm. "Je moet pas echt juichen als de beschikking op de deurmat ligt."

Amities: groei in omvang en kwaliteit

Vanmorgen werd duidelijk dat minister Bussemaker hoogstwaarschijnlijk tien miljoen euro extra heeft gevonden voor het Fonds Podiumkunsten. Het oorspronkelijke budget was aanvankelijk niet toereikend om de zes aanvragen uit Overijssel, waaronder Deventer op Stelten, te honoreren, waardoor Overijssel geen cent zou krijgen.
Deventer op Stelten gaat hoe dan ook door, maar zonder extra geld zou de organisaties de ambities niet kunnen nastreven. 

Geld van Rijk én provincie

Vanwege de zes ton van het Rijk krijgt Deventer op Stelten ook een bijdrage van de provincie; dat is gekoppeld. Met dat geld wil Deventer op stelten verder groeien. Niet alleen in omvang met meer plekken in de stad, maar ook in kwaliteit.
Deventer op Stelten is een driedaags evenement in het centrum van de stad en heeft afgelopen jaar 130.000 bezoekers getrokken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.