nieuws

AkzoNobel gaat overstag en maakt toch overzicht lekkages Twekkelo

AkzoNobel in Hengelo gaat een overzicht van de lekkages maken
AkzoNobel in Hengelo gaat een overzicht van de lekkages maken
AkzoNobel gaat toch een historisch overzicht van alle lekkages van de afgelopen decennia in Twekkelo maken.
Gisteravond tijdens de bijeenkomst kregen aanwezigen van het bedrijf te horen dat er geen overzicht zou komen.
"Ik ben vandaag door een medewerker van AkzoNobel gebeld en die vertelde mij dat er toch een overzicht gaat komen", zegt Vic van Dijk, gemeenteraadslid van D66 in Enschede.

Waarom is dat overzicht belangrijk?

Van Dijk: "AkzoNobel biedt zo inzicht en overzicht van de situatie rondom de lekkages. Ook met het oog op de toekomst. Dan heb je de informatie uit het verleden nodig."
Van Dijk vindt de communicatie van AkzoNobel vreemd: "Ik heb gisteren gevraagd om dat historisch overzicht en daar weigerden ze toen antwoord op te geven. Ook toen meerdere mensen die vraag stelden en daar boos werden, reageerden ze niet. Wat hebben ze dan te verbergen, dat ze het nu via een telefoontje wel bevestigen? Ze hadden mijn vraag verwacht."

29 lekkages

De directie van AkzoNobel heeft gisteravond cijfers laten zien van het aantal lekkages vanaf 2014 tot nu. Dat zijn er 29. In juni van dit jaar werd bekend dat AkzoNobel in 2015 een lekkage op een van de zoutlocaties in Twekkelo ontdekte. 
Van Dijk vroeg om een overzicht vanaf 1980, omdat het bedrijf toen overstapte naar een meer verantwoorde manier van zoutwinning. 

Wanneer komt dat overzicht?

Aan het gemeenteraadslid is beloofd dat dit overzicht "zo spoedig mogelijk" gepresenteerd zal worden.
"Ik weet niet precies wanneer dat overzicht dan bekend wordt gemaakt. Twee weken kan nog, maar veel langer kan het niet duren vind ik."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.