nieuws

Brons voor dressuurruiter Frank Hosmar bij Paralympische Spelen in Rio

Frank Hosmar
Frank Hosmar
Frank Hosmar heeft een bronzen medaille behaald tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De dressuurruiter uit Haarle had op meer gehoopt maar moest zijn meerdere erkennen in de Britse Sophie Wells (goud) en de Belgische Michele George.
Hosmar, die een handicap (zenuwproblemen) heeft aan zijn arm, moest als eerste van de acht deelnemers van start en opende met een percentage van 70,310 dat al snel werd bijgesteld naar 72,452. Zijn reactie na de proef met Alphaville was: "Ik heb niets fout gedaan. Ik kan niet bedenken wat niet goed is. De scores zijn behoudend. De juryleden geven deze dagen niet makkelijk een acht. Ik heb gedaan wat ik moest doen. Beter kon ik niet."
Tevreden
Na afloop is Hosmar dan ook tevreden met brons. "Sophie Wells en Michele George zij gewoon heel goed. Maar dat ben ik ook. De ene keer ben ik beter, vandaag zijn zij beter”, zegt Frank Hosmar. “Ik ben de eerste Nederlandse paardensporter die hier in Rio een medaille wint."

Nog twee kansen

Voor Hosmar zijn er nog twee kansen op een medaille. Donderdagavond is bekend of Nederland in de landenwedstrijd een medaille wint. Vrijdag is de Kür op Muziek waarin de beste zeven combinaties van iedere Grade aan start komen. "Ik hoop dan op een betere loting dan vandaag. Ik heb nu peper, dan wil ik zout", zegt Hosmar strijdvaardig met de bronzen medaille in zijn handen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.