nieuws

Voorzitter scheidsrechtersvereniging noemt voorval met kleding scheidsrechter 'onbegrijpelijk'

Scheidsrechtersvereniging veroordeelt vernielen kleding
Scheidsrechtersvereniging veroordeelt vernielen kleding
"Onbegrijpelijk", noemt Pol Hinke het voorval met de kleding van scheidsrechter Beijen van afgelopen weekend. Hinke is voorzitter van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters.Â
Na het duel tussen VV Twenthe uit Goor en Turkse Kracht uit Deventer ontdekte de leidsman dat zijn kleding uit de kleedkamer was verdwenen.
Die kleding werd later vernield, in afvalbakken verspreid over het sportpark, teruggevonden. Ook de bril van de scheidsrechter werd vernield.

"Schandalige actie"
Hinke: "Ondanks dat het seizoen pas net begonnen is worden we nu alweer geconfronteerd met een schandalige actie richting een scheidsrechter."
"Dit ondanks alle oproepen het afgelopen seizoen voor een veiliger sportklimaat,"zegt Hinke, die de samenwerking met sportclubs zoekt. "Door dit soort incidenten, die nog veel te vaak voorkomen, blijkt dat dit echt noodzakelijk is’.

"Stevig straffen"

Hinke hoopt dat de dader snel gevonden wordt. "De KNVB en de clubs moeten dit incident tot op de bodem uitzoeken en de dader stevig straffen. Het is toch onvoorstelbaar dat tijdens een wedstrijd iemand het in zijn hoofd haalt om de eigendommen van de scheidsrechter te ontvreemden en te vernielen."
"Ook ga ik er vanuit dat de clubs in ieder geval de scheidsrechter helpen om de schade te verhalen. Dat is toch wel het minste dat zij kunnen doen", zegt de voorzitter van de scheidsrechtersvereniging. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.