nieuws

Bierbrouwerij Grolsch uit Enschede overtreedt milieuvergunning, werkt met gemeente aan oplossing

Bierbrouwer Grolsch in Enschede overtreedt al maanden de milieuvergunning op meerdere punten. De gemeente Enschede heeft een paar maanden geleden zelfs gedreigd met een dwangsom. Inmiddels wordt samen met de gemeente gewerkt aan een oplossing.
De zaak kwam aan het rollen toen een buurman een klacht over stankoverlast indiende. De buurman heeft al jaren last van stankoverlast en lozing van afvalwater door de Grolsch-fabriek. Ook bleek dat drie CO2 zakken die eerder in de fabriek stonden, zonder vergunning op het dak zijn geplaatst. 
Grolsch zegde, na eerst weerstand te hebben geboden, toe de problemen op te lossen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is alles gedaan wat is gevraagd en loopt alleen het geuronderzoek nog. 

Nieuwe vergunning in de maak

Op aanraden van de gemeente heeft Grolsch een vergunning aangevraagd voor de CO2 zakken, die later weer is ingetrokken. Ook een vergunning voor lozen van afvalwater is ingetrokken.
Daarvoor in de plaats wordt een vernieuwde vergunning voor alle activiteiten van de bierbrouwer gemaakt. Die moet in december klaar zijn.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.