nieuws

Nationaal Park Weerribben-Wieden dingt mee naar prijs mooiste natuurgebied

Is het waterrijke natuurgebied Weerribben-Wieden in de kop van Overijssel het mooiste van Nederland? Het kernteam Nationaal Park Weerribben-Wieden is er van overtuigd dat het natuurgebied in ieder geval een goede kans maakt om tot mooiste van Nederland te worden uitgeroepen.  Â
Zover is het nog niet, want het Nationaal Park moet eerst zien dat het mee mag doen aan de verkiezing die volgende maand van start gaat. Elk natuurgebied moet voor een kandidaatstelling een zogenaamd bidbook presenteren. Dit bidbook moet niet alleen laten zien welke kwaliteiten het natuurgebied heeft, maar vooral ook wat er nog te verbeteren valt en welke ideeën daarvoor leven.
Volgens woordvoerster Janet Visser van Nationaal Park Weerribben-Wieden moet de verbetering vooral gezicht worden in het leggen van verbindingen met omliggende regio's als Friesland, Zuid-West Drenthe, de Noordoostpolder en de IJsseldelta. Maar ook met de Hanzesteden in Overijssel.  
Geldprijs 
Aan de verkiezing is een geldprijs van 100.000 euro verbonden, waarmee het Nationaal Park alvast de financiële basis kan leggen voor de uitvoering van de plannen.
Het kernteam Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft het bidbook vandaag aangeboden aan de gemeente Steenwijkerland, dat de voordracht tot de kandidaatstelling zal doen bij een landelijke jury onder leiding van prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Op 10 oktober hoort de gemeente of de Weeribben-Wieden in de race is voor de verkiezing mooiste natuurgebied van Nederland.    

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.