nieuws

Siemens in Hengelo is klaar voor de toekomst

Het gaat weer goed met Siemens in Hengelo. Volgens directeur Banus is de hoofddirectie in München tevreden over de gevolgen van de reorganisatie en de huidige cijfers en orderportefeuille.
Siemens in Hengelo produceert gasturbine aangedreven compressoren voor de gasindustrie. De apparaten worden ingezet om het gas onder hoge druk (tot 500 bar) door intercontinentale gasleidingen te pompen. De laatste jaren komen er steeds vaker grote orders binnen.
Trans Adriatic Pipeline
In augustus kreeg Siemens een order van het consortium dat de Trans Adriatic Pipeline bouwt om zes turbocompressortreinen te bouwen, elk aangedreven door een in Hengelo geassembleerde gasturbine met een vermogen van 15 megawatt.
De Trans Adriatic Pipeline (TAP) ontsluit de zogeheten Southern Gas Corridor (Zuidelijke Gascorridor) naar Europa. De installatie staat gepland voor 2017 en naar verwachting wordt de pijpleiding eind 2019 in gebruik genomen. De pijpleidingen die de Southern Gas Corridor vormen, transporteren straks aardgas uit Azerbeidzjan naar Europa. 

Handelsembargo tegen Iran

Het is één van de grote orders voor Siemens na een moeilijke periode. Na het handelsembargo tegen Iran, enkele jaren geleden, kwam Siemens Hengelo in zwaar weer. Met het wegvallen van de belangrijkste klant was een reorganisatie met ontslagen onvermijdelijk. 
Daarbij kwam ook nog de daling van de gas- en olieprijzen, waardoor die industrie minder ging investeren. Gelukkig had Siemens al een jaar of tien geleden de keuze gemaakt om in Hengelo het soort gascompressoren te bouwen waar nu relatief veel vraag naar is. 

'Toekomst ziet er goed uit'

Uiteindelijk hebben de reorganisatie en de keuze voor dit soort compressoren er volgens directeur Banus voor gezorgd dat Siemens nu een 'goede toekomst' tegemoet gaat. Daarnaast is het embargo tegen Iran onlangs opgeheven, dus ook daar liggen weer nieuwe kansen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.