nieuws

Landbouwminiaturen uit Frieswijk op veiling in Amerika

Op zijn 17e begon Frank Venneman met het verzamelen van trekkertjes en landbouwmachines. In 't klein, in de vorm van miniaturen. Nu, zo'n 25 jaar later, heeft een Amerikaanse handelaar interesse getoond in een deel van zijn verzameling.
Door de jaren heen verzamelt Frans Venneman meer dan 1000 landbouwminiaturen. Trekkers, hakselaars, combines, maar ook asbakken en platen voor aan de muur behoren tot zijn collectie. Hij heeft er zo veel, dat hij een oude stal omtoverde tot een heus museum. Hier kunnen geïnteresseerden op afspraak een kijkje nemen in het museum. 

Hobby

Voor zijn hobby bezoekt Frank regelmatig beurzen in binnen- en buitenland. Zo ging hij onlangs nog naar Duitsland met de Landbouwminiaturen Club Nederland. Ook bezocht hij een aantal keer een hele grote beurs in het Amerikaanse Dyersville, de "Toyfarmers Summershow". 

Amerika

Via een bekende komt Frank onlangs in contact met een Amerikaanse handelaar. De verzameling van Frank is inmiddels zo groot geworden, dat hij besluit dat hij wel een gedeelte kan missen. Zo'n 300 artikelen worden daarom binnenkort geveild in Amerika. "Het Europese spul is daar heel bijzonder, dat kennen ze niet." Voor de veiling werden de artikelen bij Frank thuis in Frieswijk opgehaald door de Amerikaan, een reis die deze meneer niet snel meer zal vergeten!
Wil je het hele verhaal van Frank horen? Kijk dan de video!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.