nieuws

'Structureel overaanbod winkels in zeven Overijsselse gemeenten'

Leegstand in het centrum van Hengelo
Leegstand in het centrum van Hengelo
Zeven gemeenten in Overijssel hebben te maken met een structureel overaanbod van winkels of krijgen daar in de toekomst mee te maken. Dat blijkt uit onderzoek van makelaarsvereniging Dynamis. Het gaat om de gemeenten Deventer, Raalte, Almelo, Hengelo, Wierden, Kampen en Steenwijkerland.Â
In totaal heeft bijna een derde van gemeenten in Nederland te maken met een structureel overaanbod aan winkels of krijgt daar binnenkort mee te maken. In de betreffende gemeenten staan vaak al veel winkels leeg, en dat blijft ook nog wel even zo, voorspelt Dynamis in een dinsdag gepubliceerd rapport.

111 gemeenten

De makelaarsvereniging analyseerde cijfers over leegstand, bevolkings- en economische ontwikkeling en kwam op die manier tot een landelijke lijst van 111 gemeenten die op de middellange termijn - binnen nu en drie tot vijf jaar - te maken krijgen met een structureel overaanbod van winkels.
Het gaat vaak om krimpgebieden, waar de bevolking afneemt en/of sprake is van vergrijzing. Ook de directe omgeving heeft zo haar invloed: vaak zijn er andere winkelgebieden in grotere gemeenten in de buurt die bezoekers wegtrekken of -houden uit de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.