nieuws

Kersverse politiekid lost diefstal eigen fiets op

Politiekid betrapt fietsendief
Politiekid betrapt fietsendief
Burgemeester Meijer van Zwolle heeft gisteren een aantal politiekids in Stadshagen beëdigd. En één van de kinderen is niet voor niets door de selectie gekomen. Vlak na de beëdiging betrapte hij een fietsendief.
Toen de jongen op zoek ging naar zijn fiets zag hij de dief voorbij fietsen op zijn eigen fiets.  Volgens de politie sprak de jongen zonder aarzeling de man aan en kreeg hij zijn fiets terug. 
Ondertussen seinde zijn moeder de senior collega's van haar zoon in. Die pakten de man op, hij zit op dit moment nog vast voor verder onderzoek. 

"Zeer trots"

De politie schrijft op Facebook: "De politie Zwolle is natuurlijk zeer trots op het strakke optreden van de Politiekid en heeft er geen twijfel over dat deze met glans zijn opleiding gaat doorlopen!"

Politiekids

Het project Politiekids in Zwolle leidt kinderen op tot Politiekids. De training duurt een half jaar. Het project is in het leven geroepen om kinderen positief in verbinding te brengen met de politie. De kinderen ervaren het werk van politiemensen, maar dan op een veilige manier. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.