nieuws

Springpaard Zenith wordt geveild: 'Als hij maar onder Jeroen Dubbeldam blijft'

Jeroen Dubbeldam met Zenith
Jeroen Dubbeldam met Zenith
Zenith, het paard dat Jeroen Dubbeldam uit Weerselo uitbrengt voor het Springpaarden Fonds Nederland (SFN), staat sinds woensdagmiddag op de veiling. Maar wat moet deze wereld- en Europees kampioen opbrengen?
De fokker van Zenith, Herman Voort uit Den Ham, vindt het lastig om in te schatten wat de verwachte opbrengst is. "Als ik kijk naar de markt, zou hij wel enkele miljoenen waard moeten zijn."

"Voor beiden het beste"

Maar als het aan Voort ligt wordt de combinatie Dubbeldam-Zenith niet uit elkaar gehaald. "Voor mij het is het belangrijker dat Zenith onder Dubbeldam blijft, dan de hoogte van de opbrengst. Dat is voor beiden het beste. Maar de kans dat Jeroen 'm kan blijven rijden, is erg klein."
"Wij hebben veel paarden uit die stam, dus is het voor ons ook interessant als die combinatie blijft bestaan. De resultaten van die twee zijn goed, dat is met een nieuwe ruiter altijd afwachten."

Nog geen biedingen

Tot nu toe is er nog niet geboden op Zenith, maar bieders hebben nog tot woensdag 14.10 uur de tijd. Voort verwacht dat er op het laatst geboden gaat worden.
"De geïnteresseerden wachten zo lang mogelijk. Als ze nu al beginnen drijven ze de prijs zo op, dan snijden ze zichzelf in de vingers."

Waarom op de veiling?

Tientallen investeerders hebben door de jaren heen meer dan 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in het SFN. Die investering moet worden terugbetaald. Daarom wordt Zenith met vijf andere paarden geveild.
Zenith en Aquila kennen een startbedrag van 500.000 euro. De vier andere paarden zijn ingezet op 50.000 euro. Bij Zentih en Aquila gaan de biedingen in stappen van 50.000 euro, bij de vier anderen in stappen van 10.000 euro. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.