nieuws

Landstede Zwolle krijgt veertig fietsen voor asielzoekerskinderen

Landstede in Zwolle heeft van het ANWB-kinderfietsenplan veertig fietsen gekregen die zijn bedoeld om minderjarige asielzoekers te leren fietsen. De kinderen zijn veelal van Syrische en Eritrese afkomst en zijn het fietsen en de verkeersregels in Nederland niet gewend.
Landstede heeft 220 leerlingen tussen 12 en 18 jaar uit asielzoekersgezinnen. Een groot aantal van hen kan zich geen fiets veroorloven. Toch vindt Landstede het belangrijk dat deze kinderen leren fietsen en dat ze de verkeersregels kennen.

Fietslessen

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland worden de fietslessen gegeven. Ook worden de fietsen gebruikt voor vervoer naar de zwemschool van de CALO op Hogeschool Windesheim. 
Met het kinderfietsenplan richt de ANWB zich op kinderen uit gezinnen voor wie de aanschaf van een fiets een onmogelijk uitgave is. De ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets in ons fietsland.

Gebruikte fietsen

Voor het Kinderfietsenplan worden gebruikte fietsen ingezameld en opgeknapt. De ANWB werkt in het project nauw samen met vrijwilligers, scholen en tal van partners zoals het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.