nieuws

Herman Finkers feliciteert Youp van 't Hek: "Kom deze kant op aan!"

Felicitaties van Finkers
Felicitaties van Finkers © YouTube/Impresariaat Wallisfinkers BV
Herman Finkers feliciteert Youp van 't Hek in een YouTubefilmpje met de VSCD Oeuvreprijs die de cabaretier heeft gewonnen. Hij kreeg die prijs gisteren in De Wereld Draait Door.
Finkers spreekt in het filmpje Van 't Hek toe. Hij benoemt dat de twee nog nooit een prijs hebben gewonnen van het VSCD, maar dat ze dit jaar wel allebei voor het eerst een oeuvreprijs hebben gewonnen. Van 't Hek van de VSCD, Finkers van de provincie Overijssel.
Volgens Finkers kan dat maar één ding betekenen: "We zijn allebei te oud. Zo van, het is mooi geweest nu, hier heb je een prijs, wegwezen."

Bejaard wrakhout

"We zijn ook allebei veel te ziekelijk. Men wil niet langer tegen dat bejaarde wrakhout aankijken. Tijd voor iets nieuws."
Herman Finkers komt met een voorstel: "Kom deze kant op aan, we hebben hier een paar leuke seniorenwoninkjes te koop." En over de dagbesteding heeft de cabaretier ook al nagedacht: "Dan gaan we overdag fietsen mooi fietsen met zo'n gezellige kaart voorop het stuur. Ga jij zondag naar FC Twente en ik naar Heracles."

VSCD

De oeuvreprijs van Van 't Hek wordt uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) aan personen of instellingen die een grote bijdrage leveren aan de podiumkunsten.
Finkers krijgt dit jaar de oeuvreprijs van de Cultuurprijs Overijssel. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Felicitatie van Finkers

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.