Eerste Twentse natuurbegraafplaats in Diepenheim geopend

Op landgoed Nijenhuis & Westerflier is vandaag de eerste natuurbegraafplaats van Twente geopend.

Op het landgoed kun je een graf kopen voor een urn. Begraven worden op de traditionele manier is niet mogelijk. Iedereen kan zelf een plek bij een boom naar keuze uitzoeken waar dan vervolgens de urn voor eeuwig begraven wordt.

Geen traditionele begraafplaats

Er is steeds meer belangstelling voor bijzondere manieren van begraven worden. Het bosrijke landgoed heeft plekken aangewezen waarbinnen de urnen begraven mogen worden. Het karakter van het vrij toegankelijke bos blijft behouden omdat gedenktekens of bordjes niet mogen.

Weerstand

Eerdere initiatieven voor een natuurbegraafplaats in Twente stuitten op weerstand of de vergunning kwam niet rond. De gemeente Hof van Twente juicht het initiatief juist toe.

Het landgoed heeft meerdere particuliere eigenaren en was mede-initiatiefnemer. "De urnenbegraafplaats is een passende bron van inkomsten nu de inkomsten uit bijvoorbeeld landbouw minder worden", zegt directeur en rentmeester Hugo Vernhout.

GPS

De urnen in het bos zijn niet zichtbaar en er zijn ook geen bordjes. Toch hoeven de nabestaanden niet bang te zijn dat ze de betreffende boom niet meer terug kunnen vinden. De coördinaten van de urnen worden opgeslagen en zijn via gps altijd weer terug te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
natuurbegraafplaats Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren