nieuws

Landelijke Vredesweek gestart in Enschede

In Enschede is zondagmiddag het starsein gegeven voor de landelijke Vredesweek. Dat gebeurde met de zogeheten Walk of Peace.
Dat is een wandeltocht door de binnenstad die in het teken stond van de vele oorlogen die er zijn in de wereld en de vluchtelingenproblematiek. 
De route ging langs een aantal gebedshuizen, de Stadscampus en het Volkspark. Voorafgaand werden toespraken gehouden door vertegenwoordigers van meerdere geloofsstromingen. Ook vertelde een 14 jarige meisje uit Syrië waarom zij met haar familie is gevlucht uit haar land. Het meisje kreeg van het publiek een luid applaus.
De aftrap werd gegeven door burgemeester Onno van Veldhuizen. In zijn toesprak noemde hij dat Enschede een stad is van 160 verschillende nationaliteiten. Het is volgens de burgemeester daarom een hele kunst om met zo veel verschillende nationaliteiten in één stad in vrede te leven.
Aan de wandeltocht deden naar schatting ruim honderd mensen mee. Er waren vooral deelnemers uit andere delen van het land die op een één of andere manier met de vluchtelingenproblematiek verbonden zijn.
De komende week zullen er overal in het land activiteiten zijn die over de vrede gaan. Het gaat bijvoorbeeld om projecten op scholen, discussiebijeenkomsten en culturele evenementen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.