nieuws

PvdA in Zwolle zet vraagtekens bij extra rijstrook voor Ceintuurbaan

De Ceintuurbaan in Zwolle
De Ceintuurbaan in Zwolle
De PvdA in Zwolle twijfelt aan plannen van het gemeentebestuur voor de verbreding van de Ceintuurbaan in de stad. De partij vraagt zich af of die verbreding wel nodig is.Â
Het gaat om het stuk onder het viaduct bij de A28. Volgens het college is daar een extra rijbaan nodig, omdat de doorstroming een probleem is.
De kosten voor de verbreding, zo'n twee ton, zijn al gedekt. De verdubbeling van de toerit A28 noord valt 200.000 euro goedkoper uit.
De PvdA is verbaasd over de voorgestelde maatregel. In maart van dit jaar oordeelde het college nog dat een verbreding van de A28 onder het viaduct niet nodig was, stelt de partij in vragen aan het college. 
Waarom nu dan wel, wil de partij weten. Is de  verbreding absoluut noodzakelijk voor de doorstroming van het verkeer of is het leuk meegenomen omdat er toch een financiële meevaller is, wil raadslid Jan Slijkhuis weten.
De partij vindt bovendien dat de raad eerder geïnformeerd had moeten worden over het knelpunt bij het stuk onder het viaduct onder de A28. De raad moet maandag 26 september al een definitief besluit nemen over de uitbreiding van de rijbaan. De PvdA wil daarom met spoed antwoord op de gestelde vragen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.