nieuws

Anna van der Breggen opent Nationale Sportweek in Zwolle

Anna van der Breggen, Europees en Olympisch kampioen wielrennen, opende vandaag op het Thomas a Kempis College in Zwolle de Nationale Sportweek.Â
Anna van der Breggen zet zich actief in voor de Nationale Sportweek. "Sport is heel belangrijk voor iedereen: jong, oud, groot en klein," zegt Van der Breggen. De kampioene zegt dat sporten niet alleen goed is voor je lichaam, maar dat je je ook mentaal beter voelt.

Doel

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF. Tijdens deze week wordt er door heel Nederland extra aandacht gevraagd voor sport. Het doel is om kinderen op een leuke en plezierige manier aan het sporten te krijgen.

Thomas a Kempis College

Op het Thomas a Kempis College worden er in de pauze allerlei sportclinics gegeven zodat kinderen met veel verschillende sporten in aanraking komen. Naast gewone sporten als basketbal, voetbal en volleybal worden er ook ludieke sporten uitgevoerd zoals spijkerbroek hangen en stairway challenge. 
"Wanneer kinderen plezier hebben in sport gaan ze meer genieten van bewegen", zegt Bas Waaijer, leraar aan het Thomas a Kempis College.
De Nationale Sportweek gaat nog door tot 25 september. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.