nieuws

Ziekenhuis Hardenberg sluit operatiekamers vanwege vochtprobleem

Het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg heeft alle operatiekamers gesloten vanwege een vochtprobleem. Spoedpatiënten worden tijdelijk doorverwezen naar andere ziekenhuizen, ook kunnen er bijvoorbeeld geen bevallingen meer plaatsvinden.
Volgens het ziekenhuis is er een vochtprobleem bij de luchtbehandelingskasten. Vervolgens is vocht door de vloer naar de onderliggende operatiekamers getrokken. 
Uit voorzorg is daarom besloten in elk geval tot en met maandag geen operaties meer uit te voeren in het ziekenhuis.
Ook bevallingen kunnen voorlopig niet plaatsvinden in het Hardenbergse ziekenhuis, omdat er mogelijk gebruik gemaakt moet worden van een operatiekamer voor een keizersnee. 

Operaties geannuleerd of in ander ziekenhuis

Voor patiënten die de komende dagen een operatie gepland hadden staan, betekent het dat hun afspraak is geannuleerd of dat ze in enkele gevallen worden doorgestuurd naar een ander ziekenhuis. 
Bij spoedgevallen wordt uitgeweken naar andere ziekenhuizen. 

Maatregelen

Volgens het ziekenhuis worden er maatregelen getroffen om het vochtprobleem op te lossen. Ondertussen wordt ook microbiologisch onderzoek gedaan om de luchtkwaliteit van de operatiekamers te bekijken. De uitslagen van dat onderzoek worden op z'n vroegst zondag verwacht. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.