nieuws

D66: Gemeente Oldenzaal moet naar rechter om injectie afvalwater te stoppen

Pijpleidingen van de NAM in Twente
Pijpleidingen van de NAM in Twente
De lokale fractie van D66 wil dat de gemeente Oldenzaal naar de rechter stapt om de injectie van afvalwater in de Twentse bodem te stoppen. Gisteravond kondigde de NAM aan dat er vandaag weer begonnen wordt met oliewinning Schoonebeek en dus ook met het lozen van afvalwater in de bodem in Twente.Â
Oproepen van regionale bestuurders en de Tweede Kamer om de injectie niet te hervatten worden door de NAM terzijde geschoven. Wat ons betreft is het daarom tijd om naar de rechter te stappen", stelt Yuri Ankone van de partij. 

Veel lekkages
"De NAM roept al jaren dat het volkomen veilig is, maar toch hebben we al vele lekkages mee moeten maken. Daarnaast is het voor iedereen, inclusief de NAM, gissen wat er allemaal in de ondergrond aan het gebeuren is. De claim van de NAM dat daar niets aan de hand is valt door niemand met zekerheid te onderbouwen.”
Gedeputeerde Erik Lievers heeft al laten weten om namens de provincie de gang naar de rechter te willen maken om de NAM te dwingen met de afvalwaterinjectie te stoppen.
D66 Oldenzaal wil dat de gemeente Oldenzaal zich aansluit bij de gang naar de rechter.

Hardenberg

GroenLinks Hardenberg heeft het gemeentebestuur van Hardenberg gevraagd om er bij het provinciebestuur op aan te dringen om naar de rechter te stappen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.