Staphorst lijdt tegen SDC Putten eerste nederlaag van het seizoen

Mijnheer miste een strafschop
Staphorst in van vanmiddag niet meer ongeslagen in de hoofdklasse. De ploeg ging bij SDC Putten, dat ook nog niet verloor, met 1-0 onderuit. Rob Mijnheer miste in de eerste helft een strafschop namens Staphorst.
Staphorst was de betere ploeg in de eerste helft en zag dat SDC Putten vooral op de counter loerde tegen de koploper. Aan het einde van de eerste helft waren de kansen echter wel voor die ploeg. Eerst ging er een kopbal op de lat en kort daarna werd een inzet van de lijn gehaald. Kort voor rust kreeg Rob Mijnheer de uitgelezen kans op de openingstreffer, maar hij zag de doelman van Putten zijn strafschop stoppen en dus was 0-0 de ruststand.
Na ruim een uur was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na een goed uitgespeelde aanval scoorde Rocco Keizer. Kort daarna kreeg de ploeg een grote kans op de tweede treffer, maar de bal ging net over. Staphorst wist zich niet meer terug te knokken in de wedstrijd en dus ging het voor het eerst dit seizoen onderuit.