nieuws

Busstation Zwolle te druk, vervoerder Syntus zoekt naar oplossing

Bussen op busstation Zwolle
Bussen op busstation Zwolle
De veiligheid voor passagiers op het busstation in Zwolle is, met name in de ochtendspits, zo zorgelijk dat er op korte termijn maatregelen genomen worden. Dat zegt een woordvoerster van de vervoersmaatschappij van Syntus.Â
De vervoerder reageert op een oproep van de ondernemingsraad van Syntus, die om extra maatregelen vraagt vanwege de grote drukte op het busstation. 

Spannend voor chauffeurs

De drukte wordt veroorzaakt door leerlingen van Landstede en Deltion die met de bus reizen. Dat zijn er zo veel dat de verkeersveiligheid op het busstation in het geding komt. "Ik kan me voorstellen dat het spannend is voor buschauffeurs om daar te rijden", zegt woordvoerster Hanneke Ruiter van Syntus. 
Het probleem is overigens niet van de laatste weken. "Het speelde vorig jaar ook al", aldus Ruiter. "Vooral in het begin van het schooljaar. Later merkten we dan dat het vanzelf weer minder werd omdat leerlingen bijvoorbeeld op stage gingen."
Syntus zette bovendien pleinwachters in om de mensenstroom in goede banen te leiden. 

Niet minder druk

Nu het schooljaar alweer een paar weken loopt, blijkt dat de drukte niet afneemt. Syntus wilde de problemen in eerste instantie oplossen met de inzet van meer pleinwachters, maar dat lijkt niet afdoende. 
Daarom gaat Syntus maandag in gesprek met de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel om een oplossing te vinden. 
Op termijn verhuist het busstation naar de andere kant van het NS-station, maar dat duurt nog meer dan een jaar. "Tot die tijd moet er wel een goede oplossing komen", zegt Ruiter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.