nieuws

Jeugdbrandweer Kampen strijdt om nationale titel

Na maanden van oefeningen en wedstrijden, is het morgen dan eindelijk zover. 10 jeugdbrandweerkorpsen strijden om de titel 'beste jeugdbrandweerkorps van Nederland'. Het jeugdkorps van Kampen is een van de 10 finalisten. Afgelopen week werden de manschappen voor de laatste keer op scherp gezet om in de finale te kunnen bewijzen dat ze de besten van Nederland zijn.
De manschappen staan op scherp, want ze willen winnen. Bevelhebber Niels ten Hove vindt het heel knap dat ze al zover zijn gekomen. "We horen nu al bij de beste 10 van Nederland." Iedere week oefenen de jonge brandweermannen op- en rondom de kazerne, waarbij een echte situatie wordt nagebootst. Zo is er deze week een brand in een studentenhuis met daarin twee slachtoffers en een klein laboratorium met chemische troep. 

De fijne kneepjes van het vak

Onder toeziend oog van brandweermannen Gerben Brouwer en Kevin Bremer leren de jongens en meiden de fijne kneepjes van het vak. "We hopen natuurlijk ook dat deze groep doorstroomt naar de 'echte' brandweer. De jeugdbrandweer is de meest ideale voorbereiding daarop. Ze leren te werken in een team, ze krijgen EHBO-cursus en ze weten hoe ze met het materiaal moeten omgaan." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.