nieuws

Ambachtelijke nieuwe bierbrouwer uit Delden wil juist niet te groot worden

De hop wordt met de hand geplukt en het bier wordt in hoeveelheden van 20 liter gemaakt. Het is zeker niet de bedoeling dat het nieuwe bier van Karin van Veen te populair wordt. Vandaag verkoopt ze haar eerste bier.Â
"Grote supermarktketens hoeven niet te bellen," lacht Van Veen. "Hoogstens de lokale slijterij." Toch is er al van meerdere kanten interesse getoond in Delden en omgeving. 

Bij jezelf blijven

"Ik wil het vooral ambachtelijk kunnen blijven doen. En ik moet het ook leuk en lekker blijven vinden." Ze zit in de verbouwde deel van de boerderij. Met een spons worden de etiketten op de bierflessen geplakt. Haar partner heeft de kistjes gemaakt. Alles gaat met de hand, in een rustgevend tempo.

Toekomst

Een jaar geleden is ze begonnen met het brouwproces. "Het duurde driekwart jaar voordat ik een biertje had dat ook lekker was. Ik ga niet iets verkopen wat ik zelf niet lust." Haar brouwtafel staat in dezelfde ruimte waar haar vriendin kaas maakt. Ze werken er om de beurt. "In verband met hygiëne. Toch gaan we wel proberen om ook een bierkaas te maken."

Verkoop vandaag begonnen

150 bierflesjes staan gevuld, klaar om verkocht te worden. Van Veen hoopt dat anderen ook kunnen genieten van haar bier. "Maar ja, ik vind ook veel bieren niet lekker. We zullen zien!" 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.