FC Twente boekt simpele thuiszege op ADO Den Haag

FC Twente heeft het thuisduel met ADO Den Haag vanavond simpel gewonnen. In De Grolsch Veste werd het 4-1 voor de ploeg van trainer René Hake. Het was de eerste thuiszege op ADO sinds 2012.
Na een wat mat begin was het na een klein kwartier raak voor de thuisploeg. Topscorer Ünal schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen achter doelman Setkus. Tien minuten later was er een tegenvaller voor Twente doordat Andersen geblesseerd naar de kant moest. Ruim tien minuten voor rust schoot Yeboah net naast uit een vrije trap, maar kort erna werd het wel 2-0. Ünal kopte zijn tweede binnen op aangeven van Mokotjo. Dat was ook de ruststand.
Tien minuten na de pauze was het opnieuw raak voor Twente. Jensen maakte geen gebruik van een fraaie steekpass, maar zag dat Celina dat daarna in twee instanties wel deed: 3-0. Celina kreeg even later een goede kans op zijn tweede en Ünal op zijn derde, maar ze kwamen allebei niet tot scoren. ADO stelde er weinig tegenover in Enschede. Hölscher was namens Twente dicht bij de 4-0, maar zag zijn harde vrije trap eindigen op de lat. Kort voor het einde zorgde invaller Jansen van ADO voor de eretreffer, maar aan de andere kant schoot Mokotjo de 4-1 binnen nadat Oosterwijk de paal raakte.

FC Twente - ADO Den Haag 4-1