nieuws

Nijhuis trekt drie keer rood: "Niet leuk, maar ik heb gedaan wat ik moest doen"

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis
Scheidsrechter Bas Nijhuis uit Enschede heeft zaterdagavond tijdens de wedstrijd Roda JC-sc Heerenveen liefst drie rode kaarten uitgedeeld.
Nijhuis stuurde voor rust al Abdul Ajagun en Christian Kum van de thuisploeg van het veld. Beiden kregen één kaart voor een overtreding en één voor protesteren. Na rust kon ook Heerenveen-speler Shay Facey met tweemaal geel vertrekken.

"Wees slim"

"Je ziet het heel veel dit seizoen; spelers die geel krijgen voor protest. Dan denk ik: wees slim en doe het niet", verklaarde Nijhuis voor de camera van de NOS. 
"We hebben dit soort beelden in Zeist tijdens bijeenkomsten vaak gezien. Er zaten veel beelden in van mij, dat ik geel gaf. Dus spelers moeten oppassen als Nijhuis langskomt. Maar ook zeker bij andere scheidsrechters, want iedereen is daar mee bezig."

Duel bijna gestaakt

Het publiek in Kerkrade reageerde furieus op de rode kaarten en het scheelde niet veel of Nijhuis had de wedstrijd gestaakt vanwege de kwetsende spreekkoren. Na herhaalde oproepen van de stadionspeaker werden de spreekkoren in de tweede helft milder en kon de wedstrijd gewoon worden uitgespeeld.
"Het is voor een scheidsrechter ook niet leuk om drie rode kaarten te geven en dit soort praktijken mee te maken, maar ik heb wel gedaan wat ik moest doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.