Bezwaar tegen nieuwe huizen in Zwolse wijk Westenholte afgewezen

Het bezwaar van omwonenden tegen zeven nieuw te bouwen huizen op het voormalige terrein van wijkcentrum Het Anker in de Zwolse wijk Westenholte is afgewezen. Dat schrijft De Stentor. Het gemeentebestuur ziet niets in de bezwaren.

Jaren geleden stelde het gemeentebestuur al vast dat de locatie van wijkcentrum Het Anker aan de Meester Koolenweg zich het beste leent voor woningbouw.

Toen Het Anker vorig jaar verhuisde naar een nieuwe locatie, konden de plannen van de gemeente worden gerealiseerd. Een projectontwikkelaar is daarna in het plan gestapt.

Angst van omwonenden

Met de komt van de nieuw te bouwen huizen vrezen de omwonenden voor een aantasting van hun privacy en 'ruimtelijke vrijheid'. Ook zijn ze bang voor parkeerproblemen en waardeverlies van hun huizen.

Het college denkt daar anders over, aangezien er strikte regels zijn verbonden aan het plaatsen van ramen in de huizen. Daarnaast kunnen de bewoners hun auto parkeren op eigen terrein en maakt de gemeente extra openbare parkeerplaatsen.

Toch niet afgewezen?

Het kan zijn dat er alsnog naar de bezwaren van omwonenden wordt geluisterd. De gemeenteraad moet zich er binnenkort nog over uitspreken.

Meer over dit onderwerp:
Woningbouw Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren