nieuws

Achtervolging na inbraak in Raalte, vier mannen aangehouden

Politie / aanhouding
Politie / aanhouding
De politie heeft in Wilp na een achtervolging vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat ze vannacht hebben ingebroken in een bedrijfspand in Nijverdal.Â
De verdachten komen uit Amsterdam en zitten vast. 
Rond 04.40 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan het Keizerserf in Nijverdal. Getuigen zagen na de inbraak meerdere personen in een donkere auto wegrijden.

Hoge snelheid

Agenten zagen even later een donkere auto met hoge snelheid over de N35 in de richting van Raalte rijden.  De auto werd gevolgd van Raalte naar Zwolle waar hij de A28 opreed. Ook daar werd hard gereden. 
Bij afslag ’t Harde verlieten de verdachten de snelweg en reden richting de A50. In de omgeving van Apeldoorn raakten agenten de auto kwijt.

Wegrennen

Kort daarna kwam er een melding van een getuige dat er op de Dorpsstraat in Wilp vier mannen uit een donkere auto waren gestapt en er rennend vandoor waren gegaan.
Het bleek te gaan om de achtervolgde auto. Hierop werd een zoekactie opgezet waarbij onder meer een speurhond en een politiehelikopter ingezet werden. Dit resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de vier in een weiland langs de Binnenweg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.