nieuws

Incident met katapult op kermis Hengelo: 'Een avond om nooit te vergeten'

Ze hadden het in eerste instantie niet echt in de gaten. Maar toen het duidelijk was dat er iets verkeerd was gegaan, pakten ze toch elkaars hand vast. In de hoop dat het goed ging.
"Het was onze eerste date", vertelt de 19-jarige Julia Dirkzwager uit Hengelo. "We houden allebei van spannende attracties als achtbanen en deze katapult leek ons wel kicken. We kennen elkaar al een tijdje, maar gisteren was eigenlijk de eerste keer dat we iets closer waren. En dan gebeurt dit."

Een hoop adrenaline

Samen met haar kersverse vriend, de 21-jarige Joey Jongedijk uit Glanerbrug, stapte ze met een hoop adrenaline in de katapult op de Hengelose kermis. "Er stonden al heel veel mensen te kijken, want het ziet er natuurlijk heel gaaf uit als je met zo'n elastiek omhoog wordt gehesen. Maar toen het mis was gegaan stroomde veel meer mensen van alle kanten toe om te kijken."
Volgens Joey ging het allemaal heel erg snel. "Je hebt niet eens tijd om iets te bedenken. Het enige dat ik op dat moment dacht is eigenlijk dat ik blij was dat we eindelijk de lucht in zouden gaan. Toen was daar ineens die knal. Je zag later ook een behoorlijke deuk in dat ding, dus het is best hard gegaan."

Om nooit meer te vergeten

"We hadden natuurlijk op internet die filmpjes wel gezien waar het fout ging. Maar je denkt niet dat zoiets jou zal overkomen. Dus wel. Het is in ieder geval een avond geweest om nooit meer te vergeten. En ik hou nog steeds van spannende attracties, maar in zoiets zul je me niet meer snel zien", zegt Julia, waarna ze haar nieuwe vlam maar weer eens stevig omhelst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.