nieuws

TV Oost scherper in beeld bij KPN

TV Oost
TV Oost
Kijkers van Interactieve TV van KPN kunnen met ingang van donderdag 22 september de programma’s van TV Oost ook in HD zien. Al lange tijd worden vrijwel alle programma’s door de regionale omroep van Overijssel in HD geproduceerd, maar tot dusver waren ze alleen in deze betere beeldkwaliteit te zien via de eigen website en app.
KPN distribueert als één van de eerste aanbieders nu naast het SD signaal óók het HD signaal van regionale publieke omroepen. HD staat voor High Definition en wil zeggen dat het beeld meer beeldpunten en dus meer detail heeft dan normale televisie. Voorlopig kunnen alleen abonnees met Interactieve TV van KPN de HD programma’s zien, Digitenne-abonnees moeten het nog doen met het SD signaal.
De regionale omroepen pleiten al lange tijd voor het doorzetten van het HD signaal en hopen dat nu ook andere pakketaanbieders snel overgaan tot distributie van de HD-programma’s.
Abonnees met Interactieve TV van KPN vinden TV Oost in HD op kanaal 754. Digitenne abonnees blijven kijken via kanaal 22.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.