nieuws

Heracles Almelo zet 'BallJames' in bij beoordelen van voetballers

Het Polman Stadion nu uitgerust met intelligente camera's
Het Polman Stadion nu uitgerust met intelligente camera's © Heracles Almelo
Heracles Almelo maakt als eerste voetbalclub ter wereld gebruik van het intelligente video- en datasysteem BallJames, waarmee alle bewegingen van de spelers op het veld worden vastgelegd en beoordeeld. Daartoe is het Polman Stadion uitgerust met veertien camera's die op het veld staan gericht.
BallJames is de nieuwste innovatie van het bedrijf SciSports dat voetbaldata van spelers vastlegt en vertaalt. Heracles Almelo heeft het contract met SciSports verlengd. 

Directeur Nico Jan Hoogma van Heracles Almelo is tevreden over de samenwerking sinds 2014 met SciSports. "Wij willen alle mogelijkheden benutten om onze technische en tactische analyse van spelers te verbeteren. We zijn een topsportbedrijf, dus alles moet kloppen. We willen wereldwijd in de gaten houden welke spelers voor ons geschikt zijn, daarin is de samenwerking met SciSports een tweetrapsraket. Zij doen het voorwerk, wij maken het af. Zonder SciSports zouden wij veel competities en spelers niet op het netvlies hebben."
SciSports verzamelt statistieken van spelers uit alle profcompetities en verwerkt die tot duidelijke inzichten. Clubs die een scoutingvraag hebben kunnen bij het bedrijf terecht voor een lijst met kandidaten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.