nieuws

Olaf Schaftenaar nu wel naar Landstede Basketbal

Landstede Basketbal
Landstede Basketbal
Landstede Basketbal heeft zich versterkt met Olaf Schaftenaar. De 23-jarige forward van 2.08 meter en 102 kilogram had getekend bij het Spaanse Huesca (LEB Gold), maar raakte geblesseerd en moest om die reden vertrekken uit Spanje.Â
Hierdoor kreeg de Zwolse eredivisionist de kans om Schaftenaar weer terug te halen naar de provinciehoofdstad. De afgelopen jaren speelde hij in Amerika bij Oregon State (Division 1 NCAA). 

Jeugdteam

"Olaf kennen we nog van zijn periode in het Nederlands team U18", vertelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen, die het jeugdteam destijds samen met Landstede-coach Herman van den Belt coachte. "Olaf is een goede, intelligente speler die goed kan schieten. Ik ben hem altijd blijven volgen en heb regelmatig wedstrijden van hem gezien. Wij wilden hem er eigenlijk in de zomer al graag bij hebben, maar hij koos voor een Europees avontuur in Spanje. Dat dit niet goed voor hem uitpakte is voor hem vervelend. Uiteraard zijn wij er blij mee dat hij nu bij ons is", aldus Van Bergen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.