nieuws

Staphorster dames weer aanwezig bij Prinsjesdag in Den Haag

Het is al jaren een traditie voor de dames uit Staphorst om aanwezig te zijn bij Prinsjesdag in Den Haag. Ze begroeten traditioneel het koninklijk paar dat in een koets bij de Ridderzaal aankomt.Â
Om half 7 vertrokken ze met de bus naar Den Haag. De dames dragen allemaal de traditionele klederdracht en zijn daarom ook altijd een bezienswaardigheid tijdens Prinsjesdag.
Dit jaar zijn er 50 kaarten uitgedeeld aan de dames zodat zij goede plekken hebben tijdens alle bezienswaardigheden die er vandaag in Den Haag te zien zijn.
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima rijden vandaag niet in de Gouden Koets, maar in de Glazen Koets. De Gouden Koets wordt gerenoveerd. 

Zeeland

Tijdens Prinsjesdag zullen dit jaar Zeeuwen meelopen in klederdracht tijdens de stoet. Zij zijn uitgenodigd om hier met tweehonderd mensen aan mee te doen, maar kwamen er vijftig te kort. Dus hebben de Zeeuwen de dames uit Staphorst gevraagd om aan te vullen.
"Wij vinden het een beetje jammer om mee te doen met de groep, dat geeft teveel vermenging," zegt mevrouw Alssema uit Staphorst. Toch zullen er vandaag drie Staphorster vrouwen meelopen met de Zeeuwen.

Staphorst meets Urk

ChristenUnie-kamerlid Carla Dik-Faber poseerde ook met de dames. Met de tekst 'Staphorst meets Urk twitterde' ze een foto.
De jurk en hoed van Dik-Faber bestaat namelijk uit gerecyclede vissersnetten plus visleer. Dit omdat ze trots is op Urker vissers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.