nieuws

Kermisexploitant: elastiek moest 300 keer meegaan; bij 261 ging het mis

Kermisexploitant Mo de Vries heeft van de leverancier van de elastieken voor zijn attractie de garantie dat ze driehonderd keer gebruikt kunnen worden. Toch ging het gisteren mis op de kermis in Hengelo. Bij de 261'ste keer brak een elastiek.
De katapult van De Vries wordt voorlopig niet meer opgebouwd. Hij wil eerst precies weten wat er gisteren mis ging. Tijdens het aanspannen van de katapult, om een jong stel naar boven te hijsen, brak één van de elastieken. De bol waarin ze zaten klapte tegen een paal. Behalve zere benen en voeten hebben ze er niets aan overgehouden.

'Je schrikt je wezenloos'

De exploitant was er zelf bij toen het gebeurde. "Je schrikt je natuurlijk wezenloos. Gelukkig was al snel duidelijk, dat het stel dat erin zat niets ernstigs was overkomen. En het was natuurlijk in dit geval ook prettig dat het niet in de lancering gebeurde. Dan had het heel anders af kunnen lopen."
De exploitant heeft direct contact opgenomen met de leverancier. "Ze zeiden het uit te gaan zoeken. Wij zijn er zelf natuurlijk ook volop mee bezig om te kijken hoe dit kon gebeuren. Het ligt niet aan de installatie, want er is niks afgebroken of krom. Het ligt echt aan de elastieken. De fabrikant mag me gaan uitleggen hoe dat kan."

Een bloemetje en een diner-bon

De Vries kan zich voorstellen dat de slachtoffers geschrokken zijn. "Ik ben naar ze onderweg. Met een bloemetje en een diner-bon. En natuurlijk de uitnodiging om weer in te stappen als we weer draaien." Maar Julia Dirkzwager, die samen met haar vriend Joey Jongedijk in de attractie zat toen het fout ging, liet eerder vandaag al weten dat niet meer te willen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.